Brugge: zoveel meer dan een stad

Brugge is vooral gekend voor haar cultuurhistorisch patrimonium en Middeleeuwse binnenstad. Toch heeft onze stad zoveel meer te bieden, op historisch, cultureel en gastronomisch vlak. Ook de kust, het Brugse Ommeland, Gent, Ieper, Sluis … liggen vlakbij en zijn makkelijk te bereiken vanuit Hotel Olympia.

Alex Vasey 1V96pagupju Unsplash

Een kleine stad met een grote geschiedenis

Erkend door Unesco als Werelderfgoed telt de historische binnenstad van Brugge talloze bezienswaardigheden, monumenten en musea. Het Belfort, het Begijnhof, de Basiliek van het Heilig Bloed en het Gruuthusemuseum zijn absolute aanraders. Maar er is ook plaats voor moderne architectuur en tentoonstellingen, zoals bijvoorbeeld de Triënnale die elke drie jaar georganiseerd wordt.

Tip: neem voor je bezoek aan Brugge zeker een kijkje op de website van Visit Bruges.

Thuis van de Bourgondiërs

Brugge was jaren de thuisstad van de Bourgondiërs. Hier kan je dan ook grenzeloos genieten van het goede leven. Loop verloren in de smalle straatjes van de binnenstad, laat je verleiden door de talloze winkels en kraampjes en ontsnap aan de drukte op de groene vesten. Honger of dorst? Op elke hoek vind je wel een restaurant, bar of gezellig terras. Of kom na je bezoek aan de stad tot rust in Bar O’, de gezellige bar van Hotel Olympia, met een streekbiertje, een lokale wijn of een lekkere tapasplank.

 

Eropuit met de fiets
of te voet

Actief genieten van Brugge en omstreken? Hotel Olympia is dé place to be voor wie een bezoek aan Brugge wil combineren met een fiets- of wandeltocht. Dankzij de bewegwijzerde fietsroutes, bijvoorbeeld naar Damme of de kust, en het uitgebreide wandelnetwerk kan je de streek op je eigen tempo verkennen. We helpen je graag bij het plannen van je verblijf!

Milan De Clercq Ztygbvxownc Unsplash

Als gast van Hotel Olympia kan je je fiets veilig opbergen in de afgesloten en overdekte fietsenstalling met toegangscontrole. Er zijn 9 oplaadpunten voor elektrische fietsen aanwezig. Geen eigen fiets? Informeer dan zeker naar onze fietsverhuur.

Van de kust tot de Westhoek

Je verblijf in Brugge combineren met een bezoek aan Gent, Ieper, Sluis, Knokke of Lissewege? Hotel Olympia ligt op slechts 15 minuten wandelen van het station, op 50 meter is er een bushalte.

  • Brugge erfgoedstad
  • Bourgondisch genieten
  • Fiets- en wandelparadijs
  • Centraal gelegen

Wens je graag meer info?

Aarzel niet om ons te contacteren!

Olympia Web 1

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf up-to-date van wat er in Brugge beweegt en onze aanbiedingen.