Over Hotel Olympia

Driesterrenhotel Olympia ligt in een rustige en veilige residentiële buurt op wandelafstand van het stadscentrum en wordt sinds 2008 uitgebaat door gastvrouw Valerie, die het hotel recent vernieuwde en omtoverde tot een warm en huiselijk familiehotel.

Een vleugje geschiedenis

Het hotel bestaat al sinds 1978. Daarvoor deed het dienst als kantoorgebouw van Frederik Sander, een Duitse tuinbouwer gespecialiseerd in het kweken van orchideeën. In het begin van de 20ste eeuw bouwde Sander er een domein uit van maar liefst 20ha, het zogenaamde Sanderkwartier. Getuige daarvan is de Frederik Sanderlaan, de prachtige beukendreef recht tegenover het hotel, en het Frederik Sanderpark, gelegen achter het hotel.

Welkom thuis, in Hotel Olympia!

Het logo van het hotel verwijst naar de orchidee, maar ook naar het warme nest dat Valerie voor haar gasten wil zijn. Haar gastvrijheid, glimlach en openheid zijn het uithangbord geworden van Hotel Olympia. Wie het hotel binnenstapt, voelt zich dan ook meteen thuis. Haar zoon Cyriel, die werd geboren enkele weken na de overname en dus letterlijk opgroeide met het hotel, helpt graag af en toe een handje mee.

06 22 22 Hotelolympia Svpphotography 204

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Blijf up-to-date van wat er in Brugge beweegt en onze aanbiedingen.